Reviews

De top 5 beste boeken over trailrunning

De top beste boeken over trailrunning

Even geen zin om je hardloopschoenen aan te trekken om een rondje door de natuur te rennen? Lees dan een boek over trailrunning! Ook dan ben je bezig met deze mooi sport en word je misschien wel geïnspireerd door één van de vele slopende en avontuurlijke verhalen van ultrarunners. Hieronder vind je de top 5 beste boeken over trailrunning die zeker de moeite waard zijn om te lezen.

Waarom de top 5 beste boeken over trailrunning

Soms ben je even de motivatie kwijt om weer de hardloopschoenen aan te trekken. Een goede bron van inspiratie zijn boeken over trailrunning. Vaak staan deze boeken vol spannende en avontuurlijke verhalen van ultralopers die vooral veel leren over zichzelf. Na het lezen van een goed boek over trailrunning heb jij zeker weer de motivatie om de natuur in te trekken om je volgende trailrunavontuur te beleven!

1.
RATING
5/5
PRIJS*
€ 20,99

In de ban van de Barkley

Het boek wat mij het meest heeft geïntrigeerd is de ‘In de ban van de Barkley' en staat daarom ook bovenaan in de toplijst met beste boeken over trailrunning. In dit boek lees je de ervaringen van Michiel Panhuysen over zijn deelnames aan de Barkley Marathon. De enige Nederlandse deelnemer aan de zwaarste ultramarathon in de wereld. Wil je meer lezen over dit boek? Bekijk dan de boekrecensie op mijn website.

2.
RATING
5/5
PRIJS*
€ 12,99

Born to Run

Een Amerikaanse journalist Christopher McDougall gaat op zoek naar de Running People, ook wel de Tarahumara genoemd. Deze stam in Mexico staat bekend dat ze langere tijd door de bergen kunnen rennen, zonder vermoeid te raken. In dit boek lees je het hele avontuur van Christopher die op zoek gaat naar deze mensen. Wil je meer lezen over dit boek? Lees dan het artikel van Born to Run.

3.
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 9,19

Eat and Run

Het rennen van ultramarathons kost veel energie. Dit moet weer worden aangevuld met eten. In het boek Eat & Run lees je de ervaringen van Scott Jurek. Als veganist is hij intensief met voeding bezig om zich zo goed mogelijk te voeden.  Ook als een niet-veganist is dit boek een aanrader!

4.
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 7,90

Naar het Noorden

Na het succes van Eat & Run is Scott Jurek terug met het verhaal over een slopende en inspirerende 46-daagste ultramarathon. Hij heeft geprobeerd om het snelheidsrecord op de Appalachian Trail te verbreken. Het boek inspirireert andere hardlopers en niet hardlopers om het beste uit zichzelf te halen.

5.
RATING
5/5
PRIJS*
€ 12,19

Hal Koerner's Field Guide to Ultrarunning

Wil je verder verdiepen in de wereld van ultramarathons? Dan is de Hal Koerner's Field guide to ultrarunning zeker wat voor jou. In dit boek lees je allerlei tips over verschillende aspecten in het ultrarunnen. Een ideaal boek om te lezen richting jouw eerst 50 of 100 kilometer ultrarun!

Dit is mijn conclusie van de top 5 beste boeken over trailrunning

Alle boeken in de lijst top 5 beste boeken over trailrunning zijn waard om te lezen. Elk boek geeft weer een een andere blik over trail- en ultrarunning. Als ik er een boek moet uitpikken dan is het ‘In de ban van de Barkley'. Dit boek geeft een inkijkje in de Barkley Marathon. Het mysterie rondom deze slopende ultramarathon spreekt mij heel erg aan en daarom staat dit boeiende boek boven aan de lijst.

De top 5 beste boeken over trailrunning op een rijtje

  1. In de ban van de Barkley
  2. Born to Run
  3. Eat and Run
  4. Naar het Noorden
  5. Hal Koerner's Field Guide to Ultrarunning

Welk boek over trailrunning vind jij zeker een aanrader en mag niet onbreken in deze lijst met de beste boeken over trailrunning?!

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *