Beginners

Welke hardloopspullen heb je nodig als beginnende hardloper?

hardloopspullen voor beginnende hardlopers

Iedereen kan naar buiten gaan om een rondje te gaan hardlopen. Eigenlijk heb je helemaal niks nodig. Een paar schoenen zijn handig en uiteraard nog wat andere hardloopspullen. Daarom is hardlopen zo populaire sport, omdat je het al kan beoefenen zonder grote investeringen. In dit artikel vind je een aantal handige hardloopspullen als je wilt beginnen met hardlopen.

Hardloopschoenen is geen overbodige luxe

Begin je net met hardlopen dan zijn hardloopschoenen zeker geen verkeerde investering. Voor een goed paar hardloopschoenen hoef je echt geen honderden euro’s uit te geven. Als je zeker wilt zijn over een hardloopschoen, ga dan langs een speciaalzaak. Zij bekijken welke schoen het beste bij jou past.

Met goede hardloopschoenen verklein je de kans op hardloopblessures. Daarnaast loopt je ook comfortabeler en blijf je de plezier houden in deze mooie sport!

Veiligheid boven alles

Ik loop vooral in de avonden. In de zomermaanden is het gelukkig nog licht, maar richting de winter hardloop ik de meeste tijd in het donker. Als je in het donker gaat hardlopen is het belangrijk dat je zichtbaar bent voor het overige verkeer. Door een reflectie armband of een led-lampje val je goed op in het donker.

Hardloopspullen om drinken mee te nemen

Ben je van plan om langere afstanden te gaan lopen? Dan is het verstandig om voldoende vocht mee te nemen voor onderweg. Tijdens het hardlopen verlies je door het zweten flink wat vocht. Door water of sportdranken te drinken krijg je voldoende vocht weer binnen.

Er zijn verschillende manieren om drinken mee te nemen tijdens het hardlopen. Benieuwd welke manier het beste bij jouw past? Lees dan het artikel over drinken mee nemen tijdens het hardlopen.

Vervelende schuurplekken voorkomen

Iets wat niet snel aangeschaft wordt door beginnende hardlopers is sportondergoed. Het eerste jaar van mijn hardloopcarriëre heb ik ook in mijn normale kloffie gelopen, met vervelende schuurplekken tot gevolg. Goede hardloopondergoed zorgt ervoor dat je geen last heb van naden en het zweet goed verdrijft. Hierdoor ontstaat er minder snel pijnlijke schuurplekken.

Met de onderstaande hardloopspullen ben jij helemaal klaar voor deze mooie sport

Natuurlijk kan je het zo gek maken als je wilt, maar het fijne aan hardlopen is dat je weinig investeringen hoeft te doen voordat je kan gaan beginnen. Al zijn de onderstaande hardloopspullen wel verstandig om aan te schaffen:

  • Hardloopschoenen: verkleint de kans op hardloopblessures
  • Reflectie armband: blijf zichtbaar in het donker
  • Hardloopspullen om drinken mee te nemen
  • Hardloopondergoed: voorkom vervelende schuurplekken

Welke hardloopspullen kan bij jou zeker niet ontbreken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *