Beginners

Is twee keer per week hardlopen voldoende?

Is twee keer per week hardlopen voldoende?

Niet iedereen heeft evenveel tijd om te gaan hardlopen. Sommige lopers hebben elke dag tijd over om te gaan hardlopen, terwijl andere een gaatje in de planning moeten vinden om naar buiten te gaan. Heb je niet zoveel tijd, dan vraag je misschien af hoe vaak je minimaal moet hardlopen om toch nog vooruitgang te zien. Heeft het eigenlijk wel zin om twee keer per week te gaan hardlopen?

Twee keer per week hardlopen is altijd beter dan niks

Laten we voorop stellen dat een keer hardlopen altijd beter is dan helemaal niet. De vraag is hoe vaak je per week moet rennen om er daadwerkelijk profijt van te hebben. Is dan twee keer per week hardlopen voldoende? Het antwoord daarop is ja! Met twee keer per week hardlopen kan jij nog altijd je hardloopdoelen halen. Uiteraard zal het minder snel gaan met een minimum aantal trainingen, maar het is zeker haalbaar.

Sla geen training over als je maar twee keer per week hardloopt

Als je vaker dan twee per week hardloopt, kan je weleens een training overslaan. Loop je echter het minimum sla dan zeker geen training over. Dan is de duur tussen twee trainingen te lang en zal je bijna geen vooruitgang meer merken. Probeer daarom op twee vaste dagen je hardlooptrainingen te plannen. Zo bouw je aan een hardloopritme en is het moeilijker om een training over te slaan. Natuurlijk kan het voorkomen dat je een keer niet kan hardlopen, probeer dan wel op een andere dag van de week de training in te halen.

In deze video leg ik uit hoeveel dagen per week ideaal is om te gaan hardlopen

Gebruik een hardloopschema met 2 trainingen per week

Heb jij je ingeschreven voor een hardloopwedstrijd en wil je een bepaalde afstand of tijd lopen? Gebruik dan een van mijn hardloopschema met 2 trainingen per week. Deze schema’s helpen jou richting je hardloopdoel, ook al heb je maar weinig tijd om in het hardlopen te steken.

Zelfs met met een minimaal aantal keer hardlopen per week kan jij richting een halve marathon toe werken!

Hoe vaak loop jij per week hard?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *