Hardlopen

Sneller herstellen van het hardlopen met een massage gun

Sneller herstellen van het hardlopen massage gun

Om het meeste uit je hardlooptrainingen te halen is het belangrijk dat je helemaal fris aan de start staat van je training. Met vermoeide benen kan je niet alles geven, waardoor je maar op halve kracht je training afwerkt. Herstel is daarom net zo belangrijk als het hardlopen. Uiteraard is rust belangrijk om te herstellen, maar je kan het herstelproces ook versnellen. Bijvoorbeeld door het gebruik van een massage gun na het hardlopen.

Een massage gun zorgt voor sneller spierherstel na het hardlopen

Misschien werk jij al een ritueel af om sneller te herstellen. Persoonlijk eet ik netjes mijn eiwitten na een hardlooptraining en gebruik een foam roller om mijn spieren soepel te houden. Sinds kort gebruik ik nu ook een massage gun om nog sneller te herstellen. Hoe sneller je hersteld bent, hoe eerder je weer kan beginnen aan je volgende hardlooptraining.

Wat is een massage gun?

Zoals het woord het al zegt is een massage gun een ‘geweer’ die masseert. De laatste jaren hebben ze flink aan populariteit gewonnen. Deze geweren zijn ontworpen om spieren te laten ontspannen en de bloedsomloop in deze gebieden te verbeteren. Hierdoor heeft een massage gun een positief effect op je herstel.

Een massage gun maakt gebruik van vibratietherapie. Deze massage zorgt dat een spier of weefsel op hoge frequentie trilt. Deze therapie kan je op verschillende spiergroepen loslaten. Het grote voordeel van een massage gun is dat je het op een specifieke plek kan richten. Een foam roller daarentegen rolt over volledige spiergroepen. Met een massage gun kan je precies richten op de pijnpunten en knopen.

Werkt dit apparaat ook echt?

De meest gestelde vraag met dit soort hulpmiddelen is of ze ook echt werken. Een massage gun is namelijk een flinke investering. Je hebt ze rond de 70 euro, maar richting de 300 euro is geen uitzondering. Een massage gun zorgt niet dat je helemaal van je spierpijn af bent, maar helpt wel bij een sneller herstel. Omdat de bloedtoevoer wordt verbeterd met een massage gun, worden de afvalstoffen sneller uit je spieren gehaald. Hierdoor blijft de spier soepeler.

De massage gun wordt niet alleen gebruikt na een zware training, maar je kan hem ook gebruiken als onderdeel van je warming up. Het is een ideaal apparaat om je spieren vooraf op te warmen. Doordat de bloedtoevoer verbetert kan je meer uit de training halen.

Hoe gebruik je een massage gun?

Het gebruik van dit apparaat is vrij simpel. Je kan de massage gun voor alle spiergroepen gebruiken. Het enige wat je hoeft te doen is het geweer op een spier plaatsen en het apparaat doet de rest. Sommige massage guns heb je verschillende standen. Er zijn standen van hoe snel hij moet trillen en met welke kracht. Naast de verschillende standen heb je ook verschillende opzetstukken:

  • Bal: geschikt voor de grote spiergroepen zoals je beenspieren
  • Platte kop: geschikt voor minder intensieve massage, wordt vaak ingezet voor de borstspieren
  • Bullet: om gericht pijnpunten en knopen te masseren
  • Vork: wordt gebruikt om weefsel te masseren, wordt vaak ingezet voor de rug.

Met de verschillende standen en opzetstukken kan je heel gericht masseren en zo precies de pijnlijke plekken aanpakken. De massage gun is een ideaal hulpmiddel om sneller te herstellen en om jezelf weer snel klaar te stomen voor een volgende training.

Heb jij weleens gebruik gemaakt van een massage gun? Zo ja, wat zijn jouw ervaringen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *