Krachttraining

Zo kan je het beste krachttraining combineren met hardlopen

krachttraining combineren met hardlopen

Krachttraining is een essentieel onderdeel als jij langere tijd wilt genieten van deze mooie sport. Het zorgt er niet alleen voor dat jij een betere en snellere hardloper wordt, maar door regelmatig oefeningen te doen verklein je ook de kans op hardloopblessures. Vooral buik- en beenspieroefeningen zijn belangrijk voor hardlopers. Nu vraagt je misschien af hoe je het beste de krachttraining kan kan combineren met hardlopen? Goede vraag! Want je hebt naast de oefeningen ook je hardlooptrainingen.

Wanneer je oefeningen kan doen hangt af van de intensiviteit van de looptraining

Voordat je begint aan je hardlooprondje is het belangrijk dat je volledig hersteld aan de start staat. Door te gaan trainen met vermoeide benen haal je niet het meeste uit je hardlooptraining. Vooral bij intensieve trainingen is het belangrijk dat je benen volledig hersteld zijn. Heb jij een intensieve intervaltraining of heuveltraining op de planning staan? Neem dan minimaal 24 uur rust van te voren. Door jezelf een dag rust te gunnen heeft de krachttraining geen negatieve invloed op je training.

Krachttraining heeft geen invloed op laag intensieve trainingen

Andere hardlooptrainingen zoals een duurloop of tempotraining hebben weinig tot geen impact zodra je die combineert met hardlopen. Uit onderzoek bleek dat wanneer je minimaal 6 uur rust nam tussen de twee geen effect te zien was in de hardlooptraining. Let wel dat de hardlooptraining wel echt op lage intensiviteit gelopen dient te worden.

Banner voor de hardloopschema's
In deze video laat ik je

Krachttraining is prima te combineren met hardlopen

Het enige waar je op moet letten met krachttraining is dat je de oefeningen geen dag voor een intensieve hardlooptraining doet. Verder is krachttraining makkelijk te combineren met hardlopen. Heb je een duurloop of tempotraining op de planning staan? Dan kan je zelfs op diezelfde dag je oefeningen doen. Door de oefeningen op te nemen in je hardloopschema weet je zeker dat je geen training overslaat en zal je langer van deze mooie sport kunnen genieten!

Wanneer combineer jij krachttraining met hardlopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *