Hardlopen

Hardlopen met harde wind

Hardlopen met harde wind

We hebben net storm Ciara achter de rug en de volgende staat alweer voor de deur. Wil je gaan hardlopen in deze tijd, dan ontkom je er niet aan om een storm te trotseren. Waar kan je op letten als je gaat hardlopen met harde wind en valt hier iets tegen te doen?

Hardlooptraining in de wind heeft veel voordelen

Wist je dat hardlopen met harde wind best wel veel voordelen met zich meebrengt? Als je tegen de wind in loopt, bouw je meer kracht op. Je kan het vergelijken met een heuvel– of fartlek intervaltraining.

Door de tegenwind kost het namelijk meer kracht om je tempo aan te houden. Hierdoor krijgen je spieren een extra prikkel. Door deze prikkelen, worden de spieren gestimuleerd om een hoger tempo te kunnen lopen.

4 tips om te gaan hardlopen in de storm

Je loophouding is belangrijk met hardlopen met harde wind

Uiteraard is een goede loophouding altijd een MUST, maar vooral als je tegen de wind in loopt. Je bent namelijk geneigd om met je romp naarvoren te hangen. Probeer dit echter juist vanuit je enkels te doen. Je lichaam blijft in deze houding recht.

Zodra er veel tegenwind is, is het ook belangrijk om kleine pasjes te nemen. Als je sneller wil lopen, kan je beter je cadans verhogen dan grotere passen nemen. Door kleinere passen heb je meer contact met de grond en loop je veel efficiënter.

Hardlopen met harde wind is gelijk een goede mentale training

Het kan flink frustrerend zijn om met tegenwind te lopen. Je bent namelijk een stuk langzamer dan dat je gewend bent en je wordt flink afgeremd tijdens het hardlopen. Terwijl het veel meer energie kost dan wanneer je normaal rent.

Het is daarom een ideale training om mentaal weerbaarder te worden. Je leert omgaan met het feit dat het soms meer energie kost, dan dat het je oplevert. In een hardloopwedstrijd heb je altijd dit soort momenten. Soms gaat het net niet hoe je het hebt bedacht. Als je weet hoe je met dit soort momenten kan omgaan, dan heb je daar heel veel profijt van.

Wat vind jij van hardlopen met harde wind?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *