Hardlopen

Bereken calorieverbruik – hoeveel verbrand je met hardlopen?

Calorieverbruik hardlopen tijdens hardlopen op het gras

Hardlopen wordt door veel mensen beoefend om af te vallen en dat is ook niet zo gek. Je verbrandt namelijk aardig wat calorieën tijdens je run. Deze extra calorieverbruik hardlopen komt nog eens bovenop wat je dagelijks al verbrandt. Maar hoeveel verbrand je met hardlopen? Bereken het aantal calorieën die je verbrandt hebt tijdens je run, tel deze boven op je rust calorieën en je weet hoeveel je verbrandt heb die dag.

Hardlopen om calorieën te verbranden

Veel beginnende lopers zijn begonnen met hardlopen om af te vallen. Een ideale keuze, omdat je met hardlopen relatief veel calorieën verbrandt in een korte tijd. Ben jij ook begonnen met hardlopen om die extra kilootjes te verbranden? Dan is het fijn om te weten om hoeveel verbrand je met hardlopen.

Hoeveel verbrand je met hardlopen heeft niks te maken met snelheid

Uit onderzoek is gebleken dat sneller lopen niet automatisch betekend dat je meer kcal verbrandt tijdens het hardlopen. Hoeveel je verbrand met hardlopen heeft te maken met de afstand die je hebt afgelegd. Als je sneller hardloopt dan leg je uiteraard wel meer kilometers af in dezelfde tijd, waardoor je meer verbrandt.

Er wordt regelmatig bedacht dat je met wandelen meer of hetzelfde zou verbranden dan met hardlopen. Dit is onjuist, met hardlopen verbrand je wel degelijk meer calorieën dan met wandelen. Er moet namelijk meer kracht en energie worden gestopt in elke stap. Omdat er meer energie nodig is om je tijdens het hardlopen af te zetten verbrand je dus ook meer calorieën.

Bereken hoeveel kcal je verbrandt met hardlopenDit is een benadering van het calorieverbruik hardlopen (kcal) dat je verbrandt. In de berekening wordt gebruikt de MET-methode. Uiteraard zijn er nog vele andere factoren die invloed hebben op het totaal aantal calorieën die je verbrandt, zoals geslacht, tempo, lichaamslengte, etc. De berekening gaat uit van een gemiddeld tempo van 10 km/u.

Hoeveel calorieën heb jij verbrandt met je laatste run? Laat het in de reacties weten!

Volg mij op Facebook

De beste manier om op de hoogte te blijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *