Hardlopen

Sneller hardlopen door afvallen – bereken jouw tijdwinst!

Sneller hardlopen door gewicht verlies. Bereken je tijdwinst

Ik zal het maar eerlijk bekennen: ik ben nooit echt bezig geweest met mijn gewicht. Ik woog altijd tussen de 76 – 80 kilo, waarbij mijn BMI rond de 25 was. Nu ik erachter ben gekomen dat ik sneller kan hardlopen door te afvallen, ben ik een stuk afgevallen.

Gezondere levenstijl

Na mijn uitstapje naar Amerika in 2014 was ik flink aangekomen. Al het eten bleek toch net iets te lekker. Toen ik mijn broek echt niet meer dicht kreeg, besloot ik dat het tijd was voor gezonder voedsel. Dit werd dan ook mijn prioriteit. Gelukkig heb ik vrouw die onwijs goed bezig is met gezond eten en heerlijk, gevarieerd en gezond eten kan klaar maken.

Door dit te combineren met voldoende beweging ben ik weer op mijn normale gewicht uitgekomen en bleef ik een tijd tussen de 76 – 80 kilo steken. Ik vond het prima, maar toen in 2017 de marathon in zicht kwam, besloot ik toch om te onderzoek af minder gewicht niet beter zou zijn.

Invloed van gewicht met hardlopen

Gewicht is één van de meest bepalende factoren tijdens hardlopen. Vooral als je langere afstanden wil gaan lopen gaat gewicht een steeds belangrijkere rol spelen. Daarnaast wordt een lager gewicht vaak bereikt door meer beweging en gezonder voedsel. Dit heeft uiteraard ook allemaal positieve invloeden op je lichaam.

Daarnaast heb je natuurlijk met een lager gewicht minder energie nodig om de afstand te lopen. Het maakt uiteraard een verschil of je nu 10 kilo meer of minder mee moet sjouwen.

Let er wel op dat ondergewicht juist een negatief effect heeft op hardlopen. Je lichaam moet genoeg voedingstoffen binnen krijgen om te herstellen. Anders verbrand je niet alleen vet maar ook spierweefsel.

Mijn Youtube Trailrunning channel cover

Sneller hardlopen door gewichtsverlies

Als we uitgaan dat gewichtsverlies een gevolg is van vetverbranding, dan kan er flink wat tijdwinst worden geboekt met hardlopen zonder dat daar extra energie voor nodig is.

Ben jij benieuwd naar welke tijdwinst je boekt? Deze handige rekentool zet jouw gedroomde gewichtsverlies om naar een nieuwe hardlooptijd!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *