Persoonlijk

2020 – het jaar wat de geschiedenisboeken in gaat!

Terugblik 2020

Niemand kan ontkennen dat 2020 een apart en bijzonder jaar is geweest. Dit jaar zal in alle geschiedenisboeken gaan. Op hardloopgebied heb ik helaas weinig avonturen beleefd, maar hopelijk mogen we aankomend jaar weer!

2020 is het jaar van de corona-uitbraak

Als je iemand vraagt hoe 2020 was, dan zal je vast iets te horen krijgen over Corona. Door Corona is het een gek jaar geworden, waarbij ik alle plannen in de prullenbak kon gooien. Waarschijnlijk ben ik daarin niet de enige. Corona heeft op iedereen zijn impact gehad in meer of mindere mate, maar er onderuit komen kon niemand.

Op hardloopgebied werden alle hardloopwedstrijden en -evenement één voor één afgelast. Nu had ik gelukkig niet heel veel hardloopplannen in 2020. Mede door de komst van Lewis wist ik niet hoe dit jaar eruit zou gaan zien. Toch wilde ik graag een aantal mooie trailruns lopen, helaas is dat er niet van gekomen.

Mae is grote zus geworden van Lewis

Dat 2020 een bijzonder jaar zou worden, wisten we vooraf al. We mochten namelijk begin mei onze eerste zoontje verwachten. In de loop van de middag op 2 mei was het eindelijk zover en is Lewis geboren. Mede door Corona was dit ook een rare tijd.

In het ziekenhuis waren allerlei maatregelen om Corona buiten de deur te houden. Daardoor mochten onze (schoon)ouders niet komen kijken. In plaats van echt kennis te maken, moest het nu met een fotootje. Ook de kraamtijd was totaal anders. De eerste week hebben we de visite moeten ontvangen via het raam. Gelukkig werd het de weken er op beter weer en konden we toch vrienden en familie ontvangen in de tuin.

Heb ik mijn hardloopdoelen van 2020 gehaald?

Om hier antwoord op te geven hoef ik niet eens op te zoeken wat mijn doelen ook alweer waren. Ik kan met alle zekerheid zeggen dat ik mijn doelen helaas niet gehaald hebt. In het begin van het jaar heb ik gekeken waar ik gelukkig van wordt en daar mijn doelen op gebaseerd.

De hardloopdoelen waren niet zozeer presentatie gericht zoals een nieuw persoonlijk record lopen, maar meedoen met vier verschillende mooie trailevenementen. Helaas door Corona is het er niet van gekomen. Ook al werden tussen juli en september weer verschillende trailruns georganiseerd, toch heb ik besloten om niet georganiseerd te gaan lopen. Uiteindelijk na veel wikken en wegen heb ik mij ingeschreven voor de 10 van Rhoon, helaas is deze ook uiteindelijk afgelast. Mae en ik hebben wel samen de virtuele 10 van Rhoon gelopen, wat een super groot succes was!

2020 is het jaar van de virtuele runs geworden

Als ik iets op hardloopgebied in 2020 gedaan hebt, dan is het virtueel hardlopen wel. Vorig jaar heb ik iedereen maand een hardloopwedstrijd of trailrunevenement gelopen. Hierdoor sloot ik het jaar af met wel liefst 12 medailles. Dit jaar heb ik geen enkele georganiseerde hardloopwedstrijd gelopen. Toch eindig ik met veel meer hardloopmedailles dan voorgaande jaren!

Hoe heb jij dit bijzonder jaar beleefd? Blij dat het er op zit, of heb je toch het beste er van kunnen maken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *