Persoonlijk

Hardlopend de bergen van Oostenrijk ontdekken

hardlopen in de bergen van Oostenrijk

Al 25 jaar ga ik naar hetzelfde plekje in Oostenrijk op vakantie. Toch was deze vakantie totaal anders. De afgelopen 24 keer stond ik op de lange latten en genoot ik van de meters sneeuw. Afgelopen vakantie was er geen sneeuw te bekennen en tikte het kwik regelmatig de 30 graden aan. Nu er geen sneeuw lag kon ik wel op een andere manier de bergen ontdekken. In plaats van de skiën ben ik gaan hardlopen in de bergen van Oostenrijk.

Oostenrijk is in de zomer op zijn mooist

Alhoewel ik fan ben van de sneeuw was ik zeker niet teleurgesteld dat er geen witte vlaktes waren te bekennen. Integendeel de bergen liggen in de zomer veel mooier bij. De verschillende kleuren weides uitgestrekt over de bergen, die in de winter dienen als pistes, zorgden voor totaal ander zicht. De bossen aan de voet van de berg en de kabbelende beekjes die naar beneden lopen maakte het magische plaatje af. Het voelde soms zelfs dat ik door een sprookjesbos waande. Al moet ik wel eerlijk bekennen dat de sfeer in de winter wel miste, maar dat deed zeker niet onder aan wat Oostenrijk in de zomer heeft te bieden.

Niet skiën, maar hardlopen in de bergen van Oostenrijk

Uiteraard zijn de trailschoenen meegegaan op vakantie. Thuis had ik een aantal mooie routes opgezocht die ik vanuit ons vakantieadres kon hardlopen. Het huisje waar wij verbleven lag aan de voet van de Kitzbüheler Horn. Ik hoefde alleen de straat over te steken om direct de berg te bedwingen. Zo heb ik veel mooie nieuwe plekken kunnen ontdekken. Van schitterende watervallen, meertjes op de berg en koeien die rinkelende op de weides. De hoogtemeters maakte elke trailrun tot een degelijke training.

Impressie van mijn trailrunavonturen in Oostenrijk

Vooral de dag na de trailruns had ik last van de hoogtemeters

Waar ik heel erg naar uitkeek was om verticale meters te maken. In de buurt waar ik kom is alleen de plaatselijk dijk een klimmetje, maar verder is alles vlak. Ik wilde graag eens voelen hoe het is om door de bergen te rennen en of het overwinnen van hoogtemeters wat voor mij is. Buiten mijn verwachtingen liep ik vrij soepel de berg op als ik mijn tempo goed doseerde. Ik had meer moeite met afdalen, dan juist de berg op rennen. Tot de volgende dag wanneer ik uit mijn bed wilde stappen. Toen merkte ik dat mijn spieren nog niet ver genoeg ontwikkeld waren om met de hoogtemeters te dealen.

Hardlopen in de bergen wordt mijn volgende droom

Momenteel ben ik druk bezig met mijn voorbereidingen richting de start van de Indian Summer Ultra 100 kilometer. De 100 kilometer loop ik vooral om mijn grenzen op te zoeken, maar in mijn achterhoofd heb ik altijd nog een groter doel en dat is een ultramarathon hardlopen door de bergen. Na mijn vakantie in Oostenrijk weet ik dat ik gelukkig word van het hardlopen door bergen. Als ik nu ook de finish kan halen van de 100 kilometer komt mijn droom steeds dichterbij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *