Persoonlijk

Nog een lange weg te gaan richting de Indian Summer Ultra 100 kilometer…

Richting de Indian Summer Ultra

Vorige week liep ik mijn eerste trailrun van 2022. De Lage Vuursche Trail van 34 kilometer. Dit trailavontuur stond in teken van mijn voorbereiding richting de Indian Summer Ultra 100 kilometer. De conclusie, na 34 kilometer door de Utrechtse natuur te rennen, is dat ik nog een lange weg te gaan heb richting de Indian Summer Ultra 100 kilometer.

Ik hoopte dat ik verder was in mijn voorbereiding richting de Indian Summer Ultra 100 kilometer

Bij het inschrijven van de Lage Vuursche Trail heb ik gekozen voor de langste afstand. Vooral omdat ik dacht dat 34 kilometer geen probleem moet zijn. Een tijdje terug liep ik de marathon binnen 4 uur, dus moet 34 kilometer zeker een ‘walk in the park’ zijn. Helaas ben ik flink met mijn gezicht in de feiten gedrukt en was het zeker geen eitje. Na 25 kilometer kwam ik mijzelf tegen en moest ik het hardlopen afwisselen met wandelen.

Het trailrunverslag van de Lage Vuursche Trail

De trails heb ik links laten liggen

Waar ik zeker de mist in ben gegaan is door alleen op de weg te trainen. Hierdoor heb ik de onverharde paden verkeerd ingeschat. Het was veel zwaarder dan een vast tempo op de weg hard te lopen. In aanloop naar de Indian Summer Ultra 100 kilometer moet ik meer mijn trainingen op de trails afwerken. Om meer ervaring op te doen op de trails, zodat ik ze beter in kan schatten. Al is dat zeker niet het enige waar ik aan moet werken. Ik moet mij in de komende tijd ook gaan richten op duurvermogen. Zodat ik niet mijzelf al na 25 kilometer tegen ga komen!

Is er dan toch geen lichtpuntje aan de horizon?

Gelukkig was het niet alleen maar kommer en kwel tijdens de Lage Vuursche Trail. Een van de redenen waarom ik meedeed aan deze trailrun was ook om mijn nieuwe trailschoenen: Hoka Tecton X uit te proberen. Deze schoenen heb ik speciaal aangeschaft voor de Indian Summer Ultra 100 kilometer. De trailschoenen liepen boven verwachting goed. Ze voelden licht aan en ik had overal goede grip. Op de vraag op welke trailschoenen ik ga aantrekken bij de ISU100 heb ik het na dit trailavontuur het antwoord op gevonden!

De voorbereiding duurt gelukkig nog even, maar ik heb nog een aantal grote stappen te zetten voordat ik de 100 kilometer kan uitlopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *