Persoonlijk

Snel weer fit zijn voor het hardloopseizoen

Snel weer fit zijn voor het nieuwe hardloopseizoen

De dagen worden gelukkig weer wat langer en dat betekent dat de tijden van hardlopen in het donker weer bijna voorbij zijn. Over een paar weekjes gaat ook de zomertijd in. Daarmee verklaar ik maar direct het nieuwe hardloopseizoen voor geopend! In het hele land worden er weer een heleboel leuke hardloopevenementen georganiseerd en het is dus zaak om snel fit te worden voor het nieuwe hardloopseizoen.

Nog een lange weg te gaan om fit te worden

Persoonlijk loop ik sowieso altijd wat minder in de wintermaanden. Afgelopen jaren liep ik wel de marathon van Rotterdam en was ik rond deze tijd flink in training om een mooie tijd te kunnen lopen. Dit jaar sla ik hem wegens de geboorte van ons tweede kindje over en heeft de dip veel langer geduurd dan normaal.

Verschillende factoren hebben bijgedragen aan deze langdurige dip. Het herstel na de ultramarathon heeft langer geduurd dan ik had verwacht en mijn hele hardloopritme was verdwenen als sneeuw voor de zon. Daarnaast werkt het ontbreken van een doel, wat normaal gesproken de marathon van Rotterdam was, ook niet mee. Ik heb helaas nog steeds geen doel voor ogen en vind het daarom lastig om de motivatie te vinden.

Door de komst van ons wondertje en drukke (zakelijke) bezigheden kan ik mijn focus niet helemaal op het hardlopen leggen. Dit zal nog wel even aanblijven, maar ik ga er wel alles aan doen om toch nog wat van het hardloopseizoen te maken.

Eerst maar eens fit worden

De tijd dat ik met gemak een halve marathon of meer uit mijn mouw kon schudden, zijn voorbij. Tegenwoordig is 10 kilometer al (veel) te ver. Daar moet dus verandering in komen. Vanaf nu ga ik elke week weer minimaal 10 kilometer achter elkaar hardlopen en doordeweeks pak ik andere trainingen op.

De fiets is ook weer uit de schuur gehaald. Door weer en wind fiets ik nu naar werk. De grootste winst wat betreft conditie pak ik toch echt op mijn stalen ros. Naast het fietsen en hardlopen kijk ik ook gelijk naar mijn dieet. Waar ik afgelopen weken lekker genoot van een biertje of wat te snacken, is dat nu verleden tijd.

Het wordt tijd om me in te schrijven voor een trailrun

Het grootste gemis naast mijn conditie is ook het plezier in hardlopen. Daarom wil ik in april weer mijn eerste trailrun lopen. Zo heb ik nog genoeg tijd om fit aan de start te staan van deze mooie tocht. De reden waarom ik hardloop is juist om dit soort avonturen en herinneringen te maken. Mijn laatste trailrun dateert alweer van vorig jaar ‘De Voorne’s Duin Trail’.

Hoe staat het met jouw conditie richting het nieuwe hardloopseizoen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *