Persoonlijk

Waarom ben ik begonnen met het lopen van trailruns?

Het lopen van trail runs over bospadjes

Dit jaar ben ik in aanraking gekomen met trailrunning. Voordat ik de marathon van Rotterdam liep, keek ik de ‘Barkley Marathon’. Hierdoor leek de marathon van Rotterdam een eitje. Dit was mijn eerste kennismaking  met het lopen van trailruns.

Gezocht: nieuw doel!

Het uitlopen van de marathon was mijn grootste doel ooit. Nadat ik dit behaalde, wilde ik meer! Op het gebied van hardlopen, kon ik echter weinig leuks meer bedenken. Ik zocht iets nieuws, nieuwe ervaringen en nieuwe avonturen. De ‘Barkley Marathon’ triggerde mijn ambities en daarna heb ik me verder verdiept in het trailrunnen.

Trailruns kunnen in afstand ook een stuk verder gaan dan een hardloopevenement op de weg. Deze zijn meestal tot maximale afstand van een marathon. Trailrun-afstanden verschillen tussen de 10 en 160 kilometer of zelfs langer. Mijn nieuwe doel werd gesteld: ik ga een trailrun ultramarathon lopen!

De voordelen van trailruns

Ik hou er van om buiten te zijn en te genieten van wat de natuur allemaal te bieden heeft. Tijdens het lopen van trailruns kom je langs bossen, beekjes, bergen en nog veel meer, waar je anders niet zo snel zou komen. Uiteraard heb je geen tijd om overal stil te staan en het uitzicht te bewonderen. Maar soms maak ik wel een stop om even op adem te komen en te genieten van wat de natuur ons allemaal te bieden heeft.

Tijdens de trailruns is er ook ruimte om even rustig aan te doen. Hardloopevenementen loop ik juist om een bepaalde tijd te lopen en heb ik pas de voldoening als ik deze eindtijd ook haal. Trailruns loop ik niet op een bepaalde eindtijd, maar vooral om de trail uit te lopen en alles optimaal te beleven en ervaren.

Mijn trailrun avonturen

Dit jaar heb ik al twee trailruns gelopen: de Vaalserbergtrail en de Devil’s Trail – Utrechtse Heuvelrug. Deze ervaringen smaakten zeker naar meer en hopelijk kan ik volgend jaar nog meer trailruns lopen. Misschien loop ik  mijn allereerste ultra-marathon zelfs volgend jaar al!

Qua trailruns is er genoeg te variëren. De natuur verschilt per trail en per jaargetijde. We gaan het zien waar al mijn trailrun avonturen mij gaan brengen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *