Reviews

De top 6 beste compressiekousen voor hardlopers

De beste top compressiekousen voor hardlopers

Wil je meer uit het hardlopen halen? Probeer dan eens compressiesokken uit! Dankzij deze sokken kan jij meer uit je hardlooptraining en -wedstrijd halen. Door de compressie wordt de bloedsomloop verbetert en afvalstoffen sneller verwijderd uit je lichaam. Je kan dus langer hardlopen, zonder dat je snel last krijgt van vermoeide en verzuurde benen. Daarnaast wordt met het dragen van deze sokken het herstel bevordert. Benieuwd welke compressiesokken het beste bij jou passen? Hieronder vind je de top 6 beste compressiekousen voor hardlopers.

Waar heb ik de top 6 beste compressiekousen op gebasseerd?

Uiteraard is kwaliteit de belangrijkste graadmeter geweest voor het opmaken van de beste top 5 compressiekousen voor hardlopers. Door het dragen van deze sokken wil je meer uit je hardlooptrainingen halen en dat het herstel daarna is bevordert. Ik heb dus vooral gekeken naar de compressie van de sokken. Leveren de sokken wil voldoende druk om optimaal gebruik van te kunnen maken. Naast de compressie heb ik ook gekeken naar andere technische specificaties. Zoals afwerking naden, antislip, vochtafdrijvend materiaal, etc.

1.
RATING
5/5
PRIJS*
€ 39,95

Stox Running Socks

STOX compressiesokken zijn echt ideaal als je voor het eerst wilt gaan hardlopen met dit soort hardloopsokken. STOX weet het gebruik van compressiekousen laagdrempelig te maken. Ben jij net begonnen met hardlopen en ben je op zoek naar je eerste paar? Dan raad ik zeker de STOX Running Socks aan. Deze compressiekousen geven de juiste druk om de kuiten. Met deze sokken kan je langer hardlopen, zonder dat je snel last krijgt van vermoeide benen en daarnaast bevordert ook nog eens het herstel.

Wil je een uitgebreide review lezen over de STOX Running Socks? Op mijn website vind je een eerlijke review van deze compressiekousen.

2.
RATING
5/5
PRIJS*
€ 38,90

Compressport full socks run

Mijn eerste paar compressiekousen waren de Compressport Full Socks Run en je vindt deze nog steeds hoog in het lijstje van de beste top compressiekousen voor hardlopers. Deze kousen geven nog meer compressie om de kuiten dan andere merken. Daarnaast door de balletjes op de kousen heb je ook nog een aantal extra drukpunten. Ik ben altijd zeer tevreden over de Compressport Full Socks Run geweest en blijven fijne sokken om mee te gaan hardlopen. Meer lezen over de Compresssport Full Socks Run? Bekijk dan de volledige review!

3.
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 40,00

FALKE Energizing Cool Heren Kniekousen

Falke staat bekend om zijn goede allround hardloopsokken. Naast de normale hardloopsokken heeft Falke tegenwoordig ook compressiekousen in haar assortiment. Deze kniekousen mogen zeker niet ontbreken in de beste top 5 compressiekousen voor hardlopers. Hun ervaring met hardloopsokken hebben ze verwerkt in dit model. Zo zit dezelfde padding rondom de voet, als de gewone hardloopsokken. Loop je vaker met Falke hardloopsokken en je bent op zoek naar je eerste paar compressiekousen? Dan zijn deze zeker een aanrader!

4.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 47,25

Herzog PRO Compressiekousen

De Herzog compressiekousen zorgen voor extra druk die geleidelijk afneemt van enkel tot de knie. Dit zorgt voor een optimale bloedstroom vanuit de benen richting het hart. Zo kunnen afvalstoffen makkelijker worden afgevoerd en zal je minder snel last krijgen van verzuurde en vermoeide benen. De Herzog Pro compressiekousen zijn qua technische specificaties wellicht de beste in dit lijstje, maar ook gelijk de duurste!

5.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 35,00

Rehband compressiesokken van Decathlon

Met de Rehband compression socks van Decathlon haal jij een uitstekende sok voor herstel en betere prestaties in huis. Door de compressie van teen tot knie geeft de sok comfort en stabiliteit. Door extra stabiliteitszones geeft de Rehband compressiesok van Decathlon meer steun aan de enkel en voetboog. Daarnaast vangt de sokken ook deels de impact van elke voetlanding op door schokabsorberende zolen.

6.
RATING
3.5/5
PRIJS*
€ 34,95

McDavid Active Runner Socks Hardloopsokken

De laatste in de top 6 beste compressiekousen voor hardlopers is de McDavid Active Runner Socks. Deze compressiesok scoort op alle vlakke een dikke voldoende en is tevens de goedkoopste sok in dit lijstje. Wil je eens uitproberen of hardlopen met dit soort sokken wat voor jou is? Dan is dit een prima compressiesok om uit te proberen!

Dit is mijn conclusie van de top 6 beste compressiekousen voor hardlopers

Er steek één compressiesok met kop en schouders uit boven de rest en dat is de STOX Running Socks. Heb je nog nooit eerder hardgelopen met dit soort sokken? Dan raad ik deze echt aan. Ze zijn laagdrempelig, geven de juiste compressie en je kan ze ook voor andere sporten gebruiken. Loop je al wat vaker met compressiekousen en je wilt wat anders proberen? Dan is de Compressport Full Socks Run ook echt een aanrader. Door de extra drukpunten wordt de doorbloeding nog extra gestimuleerd!

De top 6 beste compressiesokken voor hardlopers op een rijtje

  1. Stox Running Socks
  2. Compressport Full Socks Run
  3. FALKE Energizing Cool Heren Kniekousen
  4. Herzog PRO Compressiekousen
  5. Rehband compressiesokken van Decathlon
  6. McDavid Active Runner Socks Hardloopsokken

Gebruik jij al compressiesokken tijdens het hardlopen? Zo ja, welke gebruik jij?

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *