Reviews

De top 6 beste hoofdlampen voor hardlopers

De beste top hoofdlampen voor hardlopers

De avonden worden steeds donkerder. Als je toch wilt gaan hardlopen is het handig om verlichting te dragen. Een hoofdlamp is ideaal als je op plekken komt waar een gebrek is aan straatverlichting. Of loop je georganiseerde trailruns? Sommige organisaties stellen het verplicht om een hoofdlamp bij je te hebben. Daarom heb ik de top 6 beste hoofdlampen voor hardlopers op een rijtje gezet.

Waar heb ik de top 6 beste hoofdlampen voor hardlopers op gebasseerd?

Ik heb al een aantal keer met een hoofdlamp gelopen. Daarom weet ik wat ik belangrijk vind bij een hoofdlamp. Er zijn twee aspecten die naar mijn idee het belangrijkst zijn. De lichtbundel is daar één van. Je gebruikt de hoofdlamp namelijk om alles goed voor je te kunnen zien. Naast de lichtbundel vind ik het ook belangrijk dat de hoofdlamp comfortabel zit. Je wilt niet tijdens het hardlopen dat je het lampje elke keer op en neer voelt gaan. Het is daarom fijn als de hoofdlamp goed blijft zitten tijdens het hardlopen.

5.
RATING
3.5/5
PRIJS*
€ 85,00

Olight H25 Wave Led Sensor Hoofdlamp

Met deze hoofdlamp is het nooit meer donker voor je. Met 800 lumen wit licht heb je altijd voldoende zicht waar je loopt. Er zijn 3 verschillende standen qua helderheid, je hoeft dus niet altijd met een bouwlamp op je hoofd te lopen. De hoofdlamp is ook nog eens oplaadbaar, wat ook direct het nadeel is. Je hebt wel een extra kastje op je achterhoofd, wat deze hoofdlamp iets minder comfortabel maakt.

4.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 129,-

Ledlenser H15R CORE Hoofdlamp oplaadbaar

Ben je op zoek naar een hoofdlamp die alles kan? Dan is de Ledlenser H15R CORE hoofdlamp zeker wat voor jou. Je kan met een simpele draai aan de lamp de helderheid instellen. Daarnaast kan je ook makkelijk de richting van de lichtbundel aanpassen naar waar hij moet schijnen. Met 2500 lumen heeft deze hoofdlamp ook de krachtigste lichtbundel.

4.
RATING
4/5
PRIJS*
€ 19,99

Forclaz hoofdlamp TREK 500 USB 200 lumen van Decathlon

Wil je niet teveel geld uitgeven voor een hoofdlamp? Dan is de Forclaz hoofdlamp trek 500 USB 200 lumen van Decathlon zeker wat voor jou. Uiteraard zit er wel degelijk verschil tussen deze hoofdlamp en de andere in de top 6 beste hoofdlampen voor hardlopers. Het grote verschil zit vooral in het aantal lumen. Deze hoofdlamp heeft bijvoorbeeld maar 200 lumen, waarbij andere hoofdlampen meer lumen heeft en daardoor een krachtigere lichtbundel. Toch heb je voor 20 euro een degelijk hoofdlamp.

3.
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 32,24

Black Diamond Spot 325 hoofdlamp

De goedkoopste hoofdlamp uit het lijstje met de beste top hoofdlampen voor hardlopers is de Black Diamond Spot 325 hoofdlamp. Met een maximaal vermogen van 300 lumen heb je voldoende licht tijdens het hardlopen. Daarnaast bevat de Black Diamond Spot 325 een geheugenfunctie. Je kan vooraf al de gewenste lichtsterkte instellen en tijdens het lopen met een tikje aan de zijkant razendsnel aanzetten!

2.
RATING
4.5/5
PRIJS*
€ 32,94

Petzl Tactikka Hoofdlamp

Ben je op zoek naar een goedkoop, maar prima hoofdlampje? Dan is de Petzl Tactikka hoofdlamp zeker wat voor jou. De lichtbundel reikt tot wel 55 meter ver en is daarom geschikt voor stedelijk gebied of niet al te technische trails. De Petzl Tactikka hoofdlamp werkt op zowel 3 AAA-batterijen, maar ook op de Petzl oplaadbare accu.

1.
RATING
5/5
PRIJS*
€ 55,00

Petzl Actik Core hoofdlamp

De beste hoofdlamp voor hardlopers is de Petzl Actik Core hoofdlamp. Persoonlijk gebruik ik deze ook. Naast de fijne lichtbundel, die voldoende zicht biedt, zit hij ook nog eens comfortabel. Tijdens het hardlopen heb je niet eens het idee dat je met een hoofdlamp rent. Ben je dus op zoek naar een hoofdlamp voor een prima prijsje? Dan is de Petzl Actik Core hoofdlamp zeker een aanrader.

Dit is mijn conclusie van de top 6 beste hoofdlampen voor hardlopers

Er zijn veel verschillende hoofdlampen voor hardlopers op de markt. Het merk wat er wel echt met kop en schouders bovenuit steekt is toch wel Petzl. Met een Petzl hoofdlamp weet je zeker dat je een schitterende lamp in huis haalt waar je lang plezier aan beleefd. Daarom vind je op plek 1 en 2 allebei hoofdlampen van Petzl. Uiteraard zijn er ook andere opties op de markt, dus goedkoper of uitgebreider zijn. Deze vind je ook terug in de lijst. 

De top 6 beste hoofdlampen voor hardlopers op een rijtje

  1. Petzl Actik Core hoofdlamp
  2. Petzl Tactikka Hoofdlamp
  3. Black Diamond Spot 325 hoofdlamp
  4. Forclaz hoofdlamp TREK 500 USB 200 lumen van Decathlon
  5. Ledlenser H15R CORE hoofdlamp oplaadbaar
  6. Olight H25 Wave Led sensor hoofdlamp

Gebruik jij ook weleens een hoofdlamp tijdens het hardlopen? Zo ja, welke gebruik jij tijdens de nachtelijke hardlooprondjes?

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *