Fitness

Krachtpatser: De Ultieme Burpee-Workout!

Word sterker met de burpee oefening

Burpees zijn meer dan alleen een uitdagende oefening. Het is een krachtige full-body workout die je uithoudingsvermogen, kracht en explosiviteit verbetert. Met weten over de burpee, waarbij de techniek, voordelen en enkele handige variaties besproken worden om je training naar een hoger niveau te tillen.

Wat is een burpee?

Een burpee is een samengestelde oefening die verschillende spiergroepen in het lichaam aanspreekt, waaronder de borst, armen, benen, buikspieren en kern. De oefening begint in een staande positie, gaat over in een squat, gevolgd door een push-up, een sprong omhoog en eindigt weer in de staande positie.

De techniek van de burpee

Als je deze oefening uitvoert, is het belangrijk dat je de juiste techniek beheerst. Dit voorkomt blessures op de langer termijn en zal je ook eerder de voordelen van de burpees ervaren.

 1. Startpositie: Begin in een staande positie met je voeten op heupbreedte uit elkaar en je armen langs je zij.
 2. Squat: Buig je knieën en plaats je handen op de grond, net voor je voeten.
 3. Plankpositie: Spring of loop met je voeten naar achteren, totdat je in een plankpositie bent, met je lichaam in een rechte lijn van hoofd tot hielen.
 4. Push-up: Voer een volledige push-up uit door je borst naar de vloer te laten zakken terwijl je je ellebogen buigt.
 5. Terug naar de squat: Spring of loop met je voeten terug naar de squatpositie.
 6. Sprong: Spring explosief omhoog vanuit de squatpositie en strek je armen boven je hoofd.

De voordelen van burpees

 • Full-body workout: Burpees activeren meerdere spiergroepen tegelijk, wat resulteert in een effectieve full-body workout.
 • Verhoogde hartslag: Door de intensiteit van de oefening wordt je hartslag verhoogd, wat bijdraagt aan de cardiovasculaire gezondheid en het calorieverbruik.
 • Verbeterde kracht en uithoudingsvermogen: Regelmatige beoefening van burpees verbetert kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit.

Variëren met deze oefening?

Beoefen je deze oefeningen al een tijdje en heb je de techniek goed onder de knie? Dan is het tijd dat je kan variëren met de burpee:

 • Burpee met box jump: Voeg een box jump toe aan het einde van de burpee voor extra explosiviteit.
 • One-legged burpee: Voer de burpee uit met slechts één been, om de intensiteit te verhogen en balans en coördinatie te verbeteren.
 • Burpee met dumbbells: Houd een paar dumbbells vast tijdens de burpee om de weerstand te verhogen en spierkracht op te bouwen.

Burpees mogen niet ontbreken in je fitnessregime!

Burpees is een veelzijdige en effectieve oefening die je overal en altijd kunt uitvoeren, zonder dat je speciale apparatuur nodig hebt. Door regelmatig burpees toe te voegen aan je trainingsschema, kun je je algehele kracht, uithoudingsvermogen en explosiviteit verbeteren. Of je nu een beginner bent of een ervaren atleet, burpees kunnen worden aangepast aan elk fitnessniveau!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *