Beginners

Hoe kan je hardlopen nog leuker maken?

Hoe kan je hardlopen leuker maken?

Soms is het lastig om motivatie te vinden om je hardloopschoenen aan te trekken voor een rondje hardlopen. Als je meerdere keren per week traint, kan het zijn dat de hardlooptrainingen eentonig worden. Hoe kan je er dan toch voor zorgen dat het uitdagend genoeg blijft? Met deze tips kan je hardlopen leuker maken, zodat het elke keer weer een feestje is om je hardloopschoenen aan te trekken!

Hardlopen wordt leuker met muziek op

Een goede afleiding tijdens het hardlopen is muziek. Trek eropuit met je oordopjes in. Vooral tijdens duurlopen is het fijn om je muziek bij je te hebben. Hierdoor kan je de focus ook een beetje van het hardlopen afhouden. Voor je het weet, ben je zo een paar kilometer verder.

Toch kan het ook soms eens fijn zijn om zonder muziek te lopen. Afgelopen week liep ik ‘s ochtends door het plaatselijk bos en daar werd ik getrakteerd op de stilte en het geluid van de natuur!

Ga met loopmaatje lopen

Het is altijd gezelliger om met z'n tweeën te lopen. Je hebt ook gelijk een stok achter de deur om toch te gaan, ook al is je motivatie minder. Helaas, in deze tijden van Corona, is het niet mogelijk om met een loopmaatje te rennen, maar die tijd komt vanzelf wel weer!

Ontdek nieuwe hardlooproutes

Hardlopen kan inderdaad eentonig worden, vooral als je elke keer dezelfde route loopt. Sla tijdens het hardlopen eens een andere weg in. Je zal versteld staan wat voor leuke hardlooproutes er allemaal in de buurt te vinden zijn. Ik ontdek nog elke keer nieuwe plekjes in mijn eigen omgeving die soms niet eens verder zijn dan een kilometer van mijn huis.

Varieer met hardlooptrainingen om hardlopen leuker te maken

Loop eens een andere variant van een hardlooptraining om de hardloopsleur te doorbreken. Er zijn veel verschillende varianten in intensieve en langzame hardlooptrainingen. Loop bijvoorbeeld eens een heuveltraining in plaats van een intensieve intervaltraining. Het effect van beide trainingen is enigszins hetzelfde, maar je bent toch even op een andere manier aan het hardlopen.

Hoe zorg jij ervoor dat hardlopen leuk blijft?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *