Beginners

Je bent nooit te oud om te beginnen met hardlopen!

Je bent nooit te oud om te beginnen met hardlopen

Gelukkig is hardlopen niet leeftijd gebonden, dus zelfs als je Abraham of Sarah gezien hebt kan je beginnen met met deze mooie sport. Of je nou de 50, 60 of zelfs de 70 bent gepasseerd? Je bent nooit te oud om te beginnen met hardlopen. Het is wel belangrijk dat je aandacht besteedt aan je lichaam als je op latere leeftijd wilt beginnen, maar zelfs dan is er veel progressie te boeken. Tijd om toch nog de stoute hardloopschoenen aan te trekken en te beginnen aan deze mooie sport!

Luister goed naar je lichaam op latere leeftijd

Naarmate je ouder wordt vermindert de spiermassa, coördinatie en uithoudingsvermogen. De samenstelling van je spiervezels veranderen en het kraakbeen wordt brozer. Na een inspanning zal je lichaam ook meer tijd nodig hebben om te herstellen. Wanneer je begint met hardlopen op latere leeftijd is het wel belangrijk om dat in acht te nemen. Neem na elke trainingsdag minimaal 1 dag rust om weer volledig te herstellen, voordat je weer de hardloopschoenen aan trekt.

Ben je niet helemaal zeker of nog in staat bent om te beginnen met hardlopen? Doe dan een sportmedische test. Tijdens deze test wordt gekeken of je nog verantwoordelijk kan hardlopen, zelfs op latere leeftijd,.

Ondersteun je lichaam

Op latere leeftijd zal je ook langer last hebben van spierpijn. Toen je nog een jonge god was kon je waarschijnlijk inspanning, na inspanning leveren en had je achteraf weinig last hebben van je spieren. Nu je eenmaal ouder bent kan de spierpijn wel een paar dagen aanhouden. Door je lichaam te ondersteunen in het herstelproces wordt je niet alleen sneller beter, maar boek je ook nog eens de meeste vooruitgang. Laat je spieren masseren of gebruik een foamroller na het hardlopen. Je spieren zullen dit zeker waarderen!

In deze video leg ik uit hoe je moet omgaan met spierpijn tijdens het hardlopen

Gelukkig ben je nooit te oud om te beginnen met hardlopen

Desondanks je al wat ouder bent en je lichaam niet meer in dezelfde staat is als toen je 30 was, kan je nog veel uit deze mooie sport halen. Je kan zelfs op latere leeftijd vooruitgang boeken. Het belangrijkste is dat je het hardlopen op een rustige en verantwoordelijk manier opbouwt. Heb je geen idee waar je moet beginnen? Met dit hardloopschema 5 kilometer voor beginners wisselen we wandelen af met hardlopen en kan jij na 2 maanden 5 kilometer achter elkaar hardlopen!

Op welke leeftijd ben jij begonnen met hardlopen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *