Hardlopen

Ontspannen hardlopen met de souplessemethode

Ontspannen hardlopen met de souplessemethode

Wil je geen druk op jezelf leggen en lekker ontspannen kunnen hardlopen? Dan is de souplessemethode zeker wat voor jou! Deze trainingsmethode is speciaal ontwikkeld voor de midden en lange afstanden en wordt succesvol toegepast door vele hardlopers. Ben jij op zoek naar een ontspannen manier van trainen en ben je benieuwd of deze trainingsmethode wat voor jou is?

Wat is de souplessemethode?

De souplessemethode-training bestaat vooral uit intervaltrainingen. Door de lange duurlopen in stukjes op te knippen verbeter je de kwaliteit van de duurloop. Hierdoor boek je sneller progressie in conditie en spierkracht, dan wanneer je alleen de ‘normale’ duurtraining afwerkt. De intervaltrainingen worden aangevuld met duurlopen en tempotrainingen.

In deze video vertel ik je wat een duurloop is

Werkt deze trainingsmethode ook echt?

Jazeker, met deze trainingsmethode zijn er verschillende records gelopen. Inmiddels staat de teller op 70 Nederlandse titels, 10 nationale records, 4 wereldrecords bij de masters en 1 Keniaans record. We kunnen dus met zekerheid zeggen dat deze trainingsmethode zeker levert.

Banner voor de hardloopschema's

De voordelen van de souplessemethode-training

Waarom zou je voor de souplessemethode kiezen ten opzichte van andere trainingsmethodes? Om de volgende redenen:

  • De trainingen zijn ontspannender en voelen lichter aan
  • Eerder progressie in conditie en spierkracht
  • Minder kans op hardloopblessures
  • 90% van de lopers heeft betere loopresultaten
  • Sneller lichamelijk herstel.

Hoe begin ik met deze trainingsmethode?

Lijkt jou deze trainingsmethode ook wat? Hoe kan je dan het beste beginnen? Er zijn verschillende trainingsschema’s met souplesse-intervallen. Op de website souplessemethode.nl vind je meer over deze unieke trainingsstijl, of lees het boek ‘Het Duurloopmisverstand’ waarin verschillende hardloopschema’s te spraken komt. Dit boek is ideaal voor hardlopers van elk niveau. Je hoeft namelijk geen doorgewinterde hardloper te zijn om te kunnen beginnen met deze methodes. Je hebt hardloopschema's voor beginners tot aan marathons toe.

Heb jij weleens de souplessemethode uitgeprobeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *