Hardlopen

Meer snelheid door een goede strekking van het afzetbeen

Strekking afzetbeen om blessurevrij te blijven

Als je sneller wilt hardlopen dan is het belangrijk dat je goed afzet. Door een goede strekking van je afzetbeen kan je meer snelheid maken. Door te werken aan het strekken van je afzetbeen verbeter je direct je hardlooptechniek. Door dit specifieke been te verbeteren kan je meer snelheid maken tijdens het hardlopen. Wie wil dat nou niet?!

Wat is het afzetbeen?

Is mijn linker- of rechterbeen het afzetbeen? Het antwoord is allebei! De betekenis van het afzetbeen is; het achterste been dat bij het lopen of een sprong krachtig wordt gestrekt, terwijl het voorste been gelijktijdig naar voren zwaait. Ga maar eens lopen en je door het strekken van je afzetbeen kan je voortbewegen. Hoe krachtiger deze strekking is, hoe meer snelheid je kan maken tijdens het hardlopen.

Waar moet je op letten voor een goede strekking van het afzetbeen?

Door het verbeteren van de strekking van het afzetbeen kan je sneller hardlopen. Door op de volgende aspecten te letten kan je deze strekking verbeteren:

  • Snelle en krachtige strekking van het afzetbeen
  • Houdt je benen en bekken recht
  • Loop in een hoog pasritme

Wanneer je in een hoog pasritme of -frequentie loopt heeft dat impact op je afzetbeen. Je maakt namelijk meer stappen per minuut. Voor elke stap die je maakt moet het afzetbeen strekken. Dat betekent dat er meer kracht vanuit je afzetbeen moet komen om dit hogere pasritme aan te kunnen.

Je benen trainen voor een krachtige strekking

Om je afzetbeen te verbeteren is het verstandig om krachttraining te doen. Met een echte benenworkout neem de spiermassa in je benen toe. Door deze extra spiermassa kan het afzetbeen krachtiger strekken en dus meer snelheid maken. Wil je de strekking verbeteren tijdens het hardlopen? Loop dan een intensieve intervaltraining. Omdat je tijdens deze training op hoge snelheid loopt wordt er meer van je afzetbeen gevraagd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *