Beginners

Val af als een pro: Vermijd deze 5 veelvoorkomende fouten van hardlopers die willen afvallen

De meest gemaakte fouten om afvallen met hardlopen

Hardlopen is een geweldige manier om af te vallen. Het is een effectieve en populaire manier om extra gewicht te verliezen. Maar veel hardlopers maken nog steeds fouten die hun gewichtsverliesdoelen kunnen tegenwerken. Benieuwd naar de vijf meest gemaakte fouten bij hardlopers die willen afvallen en hoe je deze kan voorkomen:

1. Te veel, te snel willen

Een veel voorkomende fout die hardlopers maken, is te veel, te snel willen. Dit kan leiden tot vervelende hardloopblessures en verbranden van de spieren in plaats van vet. Wanneer je net begint met hardlopen, is het belangrijk om je lichaam de tijd te geven om aan te passen aan de nieuwe belasting. Begin met korte afstanden en bouw geleidelijk op. Focus eerst op het uitbreiden van de afstand en daarna pas op snelheid. Zo voorkom je overbelasting en hardloopblessures.

2. Niet op je voeding letten

Hardlopen is een effectieve manier om calorieën te verbranden, maar het is niet de enige factor bij het afvallen. Voeding speelt ook een grote rol. Veel hardlopers denken dat ze kunnen eten wat ze willen, omdat ze veel calorieën verbranden. Maar als je meer calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt, zul je niet afvallen. Het is daarom belangrijk om op je voeding te letten en een gezonde keuzes te maken.

Bekijk wat je wel juist moet doen om af te vallen met hardlopen

3. Te weinig variatie in je hardlooptrainingen

Een andere fout die veel hardlopers maken, is te weinig variatie in hun trainingen. Als je altijd dezelfde route loopt en hetzelfde tempo aanhoudt, zal je lichaam zich aanpassen aan de belasting en minder calorieën verbranden. Het is daarom belangrijk om variatie in je trainingen aan te brengen. Hiermee krijgt je lichaam telkens een nieuwe trainingsprikkel. Loop verschillende routes, voeg intervaltrainingen en heuveltrainingen toe om je lichaam te blijven uitdagen.

4. Te weinig rust nemen

Hardlopen kan intensief zijn voor je lichaam en daarom is het belangrijk om voldoende rust te nemen. Te weinig rust kan leiden tot hardloopblessures en overbelasting. Het is belangrijk om je lichaam de tijd te geven om te herstellen na een intensieve hardlooptraining. Zorg daarom voor voldoende slaap en rustdagen in je hardloopschema.

5. Te veel focus op cardio

Het is verleidelijk om alleen te focussen op cardio en niet te denken aan krachttraining of andere vormen van beweging. Maar het combineren van cardio en krachttraining kan helpen bij het verbranden van calorieën en het opbouwen van spiermassa. Spiermassa verhoogt je metabolisme en helpt je om meer calorieën te verbranden, zelfs in rust.

Veel gemaakte fouten van hardlopers die willen afvallen op een rijtje

Door niet dezelfde fouten te maken kan je met hardlopen zeker afvallen. Als eerder gezegd is het een ideale sport om extra calorieën te verbranden. Door je regelmatig in het zweet te werken wil je natuurlijk wel resultaat zien. Trap daarom niet in de valkuilen die hierboven zijn beschreven. Hieronder vind je nog de meest gemaakte fouten bij hardlopers die willen afvallen:

  1. Te veel, te snel willen
  2. Niet op je voeding letten
  3. Te weinig variatie in je hardlooptrainingen
  4. Te weinig rust nemen
  5. Te veel focus op cardio

Heb jij jezelf weleens betrapt om één van deze vaak gemaakte fouten bij hardlopers wie willen afvallen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *