Beginners

De 5 herfst must-haves die iedere hardloper goed kan gebruiken!

De herfst must-haves voor iedere hardloper

Nu de herfst weer is aangebroken zijn de temperaturen aangenamer om lekker te gaan hardlopen. Het is niet alleen beter qua temperatuur, maar ook de natuur is schitterend in dit tijd van het jaar. De herfst is daarom een van mijn favoriete seizoenen om heerlijk te gaan hardlopen. Met deze 5 herfst must-haves heb jij geen excuus meer om niet te gaan hardlopen!

Een hardloopregenjasje mag zeker niet ontbreken bij de herfst must-haves

Het enige nadeel van de herfst is dat het toch net iets vaker kan regenen dan de andere seizoenen, maar met een goed hardloopregenjasje kan jij de meeste buien prima trotseren. Als het niet te hard stormt kan hardlopen in de regen zelfs een positief effect op je training hebben. Daarom mag een hardloopregenjasje zeker niet ontbreken bij de herfst must-haves.

8 tips om te gaan hardlopen in de regen

Veilig hardlopen met hardloopverlichting

Heb je een 8-tot-5-baan en je wilt toch doordeweeks trainen? Dan ontkom je er niet aan om ook de hardloopschoenen in de avonduurtjes aan te trekken. Omdat het ook steeds vroeger donker worden is de kans op hardlopen in het daglicht nihil. Als je in het donker gaat hardlopen, let dan wel op je eigen veiligheid. Hardloopverlichting zorgt ervoor dat je goed opvalt voor het overige verkeer! Gebruik daarom de volgende hardloopverlichting om beter op te vallen:

Kleed je volgens het drielagenprincipe

De tijden dat je lekker met een korte broek en een shirtje naar buiten kon zijn over. Vooral als het buiten guur is, wil je goed gekleed naar buiten. Kleed je daarom volgens het drielagenprincipe. Door deze drie lagen in je kast te hebben hangen kan je met alle weersomstandigheden naar buiten om een rondje te gaan hardlopen.

  • Onderste laag: Sportondergoed die goed het transpiratievocht kan afdrijven
  • Middelste laag: Isolerende shirt om de warmte binnen te houden
  • Buitenste laag: Beschermende hardloopjas tegen wind en regen

Goede hardloopsokken behoort zeker tot de herfst must-haves

De kans op natte voeten is aanwezig in de herfst. Vooral als je gaat hardlopen in de regen. Blijf je doorlopen met natte schoenen en sokken is de kans op blaren groot. Om deze vervelende blaren te voorkomen helpt het om goede hardloopsokken aan te trekken. Deze zijn meestal naadloos en drogen sneller dan normale sokken.

Draag naast hardloopverlichting ook reflectiemateriaal

Zoals al eerder vermeld is het belangrijk dat je veilig in het donker kan hardlopen. Hardloopverlichting zorgt hier al grotendeels voor, maar wil je toch nog beter opvallen voor automobilisten dan helpt hardloopkleding met reflectiemateriaal. Dit materiaal licht zodra je in de koplampen voor een auto verschijnt. Dit mag daarom zeker niet ontbreken als herfst must-haves en heeft al vele ongelukken weten te voorkomen!

Wat mag bij jou zeker niet ontbreken als herfst must-haves?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *