Hardloopschema's

Hardloopschema 10 kilometer binnen het uur

hardloopschema 10 kilometer binnen het uur

Loop je al wat langer hard en loop je regelmatig 10 kilometer. Dan is de eerste magische grens die je wilt doorbreken waarschijnlijk de 10 kilometer binnen het uur. Met dit hardloopschema loop je in enkele weken richting jouw persoonlijk record op de 10 kilometer.

Er is wel enige hardloopbasis vereist

Ben je net begonnen met hardlopen? Dan raad ik eerst een 5 kilometer of het hardloopschema 10 kilometer voor beginners aan. Loop je 5 kilometer binnen het half uur of ren je regelmatig 10 kilometer dan is dit hardloopschema 10 kilometer binnen het uur zeker wat voor jou!

10 kilometer binnen het uur in 8 weken

Omdat je al enige hardloopbasis hebt is het zeker mogelijk om in enkele weken al de 10 kilometer binnen het uur te lopen. We focussen grotendeels op snelheid en tempo, zodat je comfortabel de 10 kilometer uit kan lopen, zonder op je tandvlees te rennen. Daarnaast trainen we 1 keer per week op conditie. Door deze extra kilometers te lopen is na 8 weken de 10 kilometer een appeltjes-eitje voor jou!

Het hardloopschema 10 kilometer binnen het uur

Hierover vind je het hardloopschema om in 8 weken de 10 kilometer binnen het uur te lopen:

  Dag 1 Dag 2 Dag 3
Week 1 Tempotraining: 3 kilometer Extensieve intervaltraining: 600 meter hardlopen, 2 minuten rust (5 keer) Duurloop: 5 kilometer
Alle andere trainingen vind je in het eBook hardloopschema 10 kilometer binnen het uur

Wil je alle trainingen? Koop het schema!

Wil je toegang tot het volledige hardloopschema  10 kilometer in 60 minuten met uitgebreide informatie over elke training met tijdsindicaties en 8 weken lang een hardlooptip? Koop dan het hardloopschema!

€ 8,99

Meer informatie over het hardloopschema vind je op de productpagina.

Welke hardlooptrainingen komen aan bod?

Om zo efficiënt en snel mogelijk vooruitgang te boeken binnen 6 weken komen er verschillende hardlooptrainingen aan bod. Met interval- en heuveltrainingen werken we aan de snelheid. Door het lopen van deze hardlooptrainingen krijgen je spieren een extra prikkel, waardoor je een snellere hardloper wordt.

Welke hardlooptrainingen komen aan bod?

Naast de snelheid werken we uiteraard ook aan de conditie. Door het lopen van een langzame duurloop en een tempoloop word je conditie beter.

Wat is jouw persoonlijke record op de 10 kilometer?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *