Hardlopen

Verbeter je loophouding door aan je knie-inzet te werken

Werk aan je knie-inzet om beter te hardlopen

Er zijn tal van manieren om aan je loophouding te werken. Door allerlei aspecten onder het vergrootglas te leggen is er veel winst te behalen. Door aan je loophouding en hardlooptechniek te werken kan je sneller en efficiënter hardlopen en verklein je de kans op vervelende hardloopblessures. Één van die aspecten is het inzetten van de knie. Benieuwd wat de knie-inzet is en hoe je deze kan verbeteren tijdens het hardlopen? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Wat is de knie-inzet tijdens het hardlopen?

Als je een stap wilt maken gaat je knie na voren en omhoog. Deze beweging tijdens het hardlopen wordt ook wel de knie-inzet genoemd. Het is dus een simpele beweging die je tijdens het voortbewegen altijd doet, of je nou aan het hardlopen of wandelen bent. Bij elke stap die je zet je als eerste de knie in.

Hoe kan je de knie-inzet verbeteren?

Door aan je knie-inzet te werken kan je loophouding verbeteren. Het hardlopen zal met een betere knie-inzet minder energie kosten, je kan meer snelheid maken en je verkleint ook nog eens de kans op vervelende hardloopblessures. Genoeg redenen om je knie-inzet te verbeteren! Er zijn een aantal accenten waar je op kan letten bij de knie-inzet:

  • Wacht niet te lang met het inzetten van de knie, zodra je voet de grond raakt kan je direct beginnen met de volgende knie-inzet
  • Til je knie iets hoger op, maar overdrijf dit niet
  • Houd je bekken en benen parallel van elkaar

Is alleen het optillen van de knie belangrijk bij het hardlopen?

De knie-inzet is niet het enige aspect van je loophouding die aandacht nodig heeft. Voetplaatsing, pasfrequentie, hielaanslag en het gebruik van de armen zijn ook allemaal belangrijke onderdelen. Pak per keer een aspect aan en werk aan een betere hardlooptechniek. Eenmaal dat aspect goed onder de knie? Kies dan een ander onderdeel om te gaan verbeteren.

Heb jij weleens specifiek getraind om je knie-inzet te verbeteren?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *